Semne bune anul are ... de sanatate

Semne bune anul are ... de sanatate

Zilele trecute am primit o invitatie sa ascult o conferinta despre suplimente alimentare si diferite boli. Intrucat au fost citati cercetatori straini, mi-am zis ca ar fi interesant sa aud despre ce e vorba. Doua ore de condus au facut ca aceasta conferinta sa para si mai interesanta. Am fost incantata sa vad ca lumea este interesata de aceasta tema devenita oarecum un cliseu. Cu totii am auzit ca plantele pot avea un efect benefic asupra organismului, dar cand ne imbolnavim dam navala la medicamente caci nu stim exact ce si cum functioneaza terapiile alternative.

Ce se spunea acolo am auzit adesea in Japonia si a fost practic o reconfirmare pentru mine: toate tipurile de cancer pornesc de la dezechilibre initial mici din organismul nostru. Deficitul prelungit de vitamine, minerale, oligoelemente din corp pot duce la dezechilibre cronice si de aici la tot felul de boli. Stresul, socurile emotionale si alimentatia necorespunzatoare pot duce la cresterea rapida a numarului de celule canceroase.Poluarea si alti factori au influentat calitatea pamantului, care, la randul lui, nu mai produce roade atat de bogate in vitamine, minerale , etc. Astfel ca multe legume si fructe nu mai au valorile nutritionale de pe vremea bunicilor, de exemplu si de aceea corpul nostru nu primeste suficiente elemente nutrimite atat de necesare in lupta cu bolile. Astfel ca, in aceste vremuri, avem nevoie de cure la anumite intervale cu ceaiuri si suplimente alimentare pentru a ajuta organismul.

Acestea sunt ideile pe care in Japonia le auzeam la fiecare dezbatere sau curs si iata ca le-am auzit acum si la noi. Cred ca este un pas inainte in procesul de constientizare al populatiei si ma bucur ca tot mai multi oameni invata despre cum sa mancam mai sanatos, nu mai mult.

Daniela Cismaru-Inescu
Manager, Euro-Japan Trading SRL - unic importator si distribuitor Bio Active MC.